Κλείσιμο

Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
Αφαίρεση από το καλάθι
Κωδικός: {{ item.code }}
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Λογότυπο ΕΣΠΑ
Τηλεφωνικές παραγγελίες +30 22510 29840
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 39€
Ασφαλείς Συναλλαγές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η εταιρία Mythos Books ιδρύθηκε το 2012 στην Μυτιλήνη, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του Πολιτισμού και της Ιστορίας της Λέσβου και του Ανατολικού Αιγαίου. Οι εκδόσεις των βιβλίων μας εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τις παραδόσεις, την φύση καθώς και την γαστρονομία της Λέσβου. 

Η Λέσβος είναι ένα μοναδικό νησί με ιστορικό, πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, θρησκευτικό και περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον παγκοσμίως.  

Η εταιρία μας και οι συνεργάτες της, συγκροτούν μια αποτελεσματική επαγγελματική ομάδα (συγγραφείς, τεχνικοί εκδόσεων, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κ.λ.π.) οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στα πεδία που δραστηριοποιούνται.

Όραμα μας είναι να συμβάλουμε ενεργά στην διάδοση του πολιτισμού της Λέσβου και την ανάδειξη της σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας πλούσιο υλικό στους αναγνώστες μας.

Στόχος μας είναι να το πετύχουμε μέσω των εκδόσεων, των δραστηριοτήτων, των υπηρεσιών που παρέχουμε και τις μελλοντικές μας δράσεις.

Στης Λέσβος τ' ακρογιάλια, εκεί που μ' άνθια

Ραντίζουν οι Ώρες τους αγρούς και πάντα παίζουν 

Οι ροδοπόδες Χάριτες με τις παρθένες,

Του Έβρου φέραν τα νερά, χέρια σαν νάηταν

Την ορφανή του Ορφέα λύρα κι απο τότε 

Ναός της αρμονίας είναι το νησί μας

Κι αντί να πνέει αγέρας πνέει εδώ τραγούδι...

Μ' αυτούς τους στίχους ξεκινάει ο Κωστής Παλαμάς το ποίημά του “Νέα ωδή του παλιού Αλκαίου” από τη συλλογή του “Ασάλευτη ζωή”. Αναφέρεται στον διαμελισμό του Ορφέα από τις Μαινάδες και στον μύθο πως η λύρα του και η κεφαλή του που συνέχιζε να τραγουδά κατέληξαν στη Λέσβο.

Μα μύθος δεν είναι παρά μια παράδοση που προσπαθεί να απαντήσει σε μέγιστα θεμελιακά ερωτήματα: τι είναι ο Κόσμος που μας περιβάλλει; πώς προέκυψε και πώς λειτουργεί; Συμπυκνώνει κωδικοποιημένη όλη την παλιά γνώση, μέσω συμβολισμών. Βαθιά ριζωμένος στην προφορική παράδοση εισχωρεί στη συνέχεια στην αδόμενη ποίηση για να καταλήξη μετασχηματισμένος σε λογοτεχνικό κείμενο κάθε είδους.

Τελικά τη λύρα του Ορφέα την βρήκε άραγε ο Αρίων, ή η Σαπφώ; Η μήπως την έκλεψε από τον ναό του Απόλλωνα στη Μυτιλάνα ο γιος του Πιττακού Νέανθος; Οι αρχαίες παραδόσεις παρουσιάζουν πολλές εκδοχές. Ίσως πάλι να μη χάθηκε ποτέ. Ίσως κάπου βρίσκεται κρυμμένη και στέλνει πάντα την ευλογία της στο νησί μας, όπου δεν έπαψαν να ανθούν οι τέχνες. 

Αυτό το πλέγμα μυθολογίας, ιστορίας και απτής πραγματικότητας ενέπνευσε το όνομα των εκδόσεών μας: ΜΥΘΟΣ.